Enda Kenny imenovan premijerom

Autor: hina

Sretan sam što vas mogu izvijestiti da smo postigli sporazum - rekao je tada čelnik Fine Gael i od danas i službeno irski premijer Enda Kenny koji je izabran velikom većinom - 117 zastupnika, od ukupno 166.

Predsjednik irske stranke desnog centra Fine Gael Enda Kenny pobjednik je parlamentarnih izbora održanih 25. veljače, a donji dom parlamenta Dail imenovao ga je u srijedu i službeno premijerom koalicijske vlade s laburistima.

Dvije najveće irske stranke Fine Gael i Laburistička stranka u nedjelju su dogovorile buduću vladajuću koaliciju, postigavši sporazum na osnovi kojega će od europskih čelnika zatražiti ublažavanje uvjeta otplate 85 milijarda eura zajma MMF-a i EU-a. Razgovori Fine Gael, pobjednice nedavnih parlamentarnih izbora i drugoplasiranih laburista trajali su cijeli tjedan.

– Sretan sam što vas mogu izvijestiti da smo postigli sporazum – rekao je tada čelnik Fine Gael i od danas i službeno irski premijer Enda Kenny.

Kenny je izabran velikom većinom – 117 zastupnika, od ukupno 166.


Fine Gael i laburisti dogovorili buduću vladajuću koaliciju

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.