Fpto: Screenshot/Twitter

EKSPLOZIJA DIGNULA U ZRAK STOTINE ZGRADA! Beživotna tijela leže po ulicama, ne zna se broj mrtvih: Tragedija je golema

Autor: L.B.

Ogromna eksplozija do koje je došlo u ruralnoj Zapadnoj regiji Gane u četvrtak je sravnila sa zemljom stotine zgrada i usmrtila nepoznat broj stanovnika kada se kamion koji je prevozio eksploziv do rudnika zlata sudario s motociklom.

Lokalni mediji objavili su video snimke, čija autentičnost nije potvrđena, no na njima se vidi veliko mjesto eksplozije na kojem su ostaci srušenih zgrada u obliku hrpe drva, cigle i iskrivljenog metala.

Fotografija koju je podijelio član lokalnog vijeća prikazuje duboki krater u epicentru eksplozije, dok se na jednoj snimci vide dva tijela na tlu, prekrivena prašinom.

‘Uništeno je 500 zgrada’

Zamjenik glavnog ravnatelja Nacionalne organizacije za upravljanje katastrofama, Seji Saji Amedonu izjavio je da je uništeno 500 zgrada. Regionalni službenik za hitne slučajeve rekao je lokalnim medijima da je vidio 10 mrtvih tijela.

Stanovnicima je savjetovano da zbog svoje sigurnosti napuste to područje i odu u obližnje gradove, navodi se u priopćenju policije.




Obližnji gradovi zamoljeni su da otvore javne prostore, uključujući učionice i crkve za smještaj preživjelih, priopćila je policija.

Motocikl podletio pod kamion pun eksploziva

Eksplozija se dogodila u Apiateu između gradova Bogosa i Bawdiea kada je motocikl podletio pod kamion koji je prevozio eksploziv u vlasništvu tvrtke Maxam u rudnik zlata Chirano, kojim upravlja Kinross iz Toronta.

Glasnogovornik Kinrossa potvrdio je incident, rekavši da se dogodio 140 kilometara od rudnika.

Predsjednik Gane Nana Akufo-Addo objavio je na Twitteru da je obaviješten o incidentu te je potvrdio da ima mrtvih.

“To je uistinu… tragičan incident i u ime vlade izražavam duboku sućut obiteljima poginulih”, rekao je on.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.