Egipat: U sukobu muslimana i kršćanskih Kopta poginula jedna, a ranjene 84 osobe

Autor: Marko

Sukobi između kršćana i muslimana sve su češći u Egiptu nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka. Predsjednik Mohamed Mursi, ujedno i vođa Muslimanske braće, obećao je da će zaštititi prava Kopta, koji čine oko 10 posto od 84 milijuna stanovnika Egipta.

Jedna je osoba ubijena, a više od 80 ranjeno u sukobima ispred koptske pravoslavne katedrale u središtu Kaira u nedjelju nakon pokopa četvorice Kopta poginulih u petak u sukobu s muslimanima, izvijestili su državni mediji.

Državna novinska agencija MENA izvijestila je da su u sukobu koji je trajao nekoliko sati ranjene 84 osobe te da je ubijen tridesetogodišnji Mahrous Hana Tadros.

Policija je pokušala sukobljene rastjerati suzavcem, ali sukobi su potrajali do kasno navečer.

Kako je izvijestila MENA, među ozlijeđenima je i 11 policajaca.

Sukobi između kršćana i muslimana sve su češći u Egiptu nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka.

Predsjednik Mohamed Mursi, ujedno i vođa Muslimanske braće, obećao je da će zaštititi prava Kopta, koji čine oko 10 posto od 84 milijuna stanovnika Egipta.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.