Navy.mil

Dva zapovjednika Američke mornarice smijenjena nakon teške pomorske nesreće u kojoj je poginulo deset mornara

Autor: Hina/I.N.

Druga je to pomorska nesreća u razmaku od mjesec dana

Američka mornarica smijenila je u ponedjeljak dvojicu visokih časnika nakon niza sudara ratnih brodova 7. flote u Aziji, navodeći kao razlog gubitak povjerenja u njihovu sposobnost zapovijedanja.

U priopćenju se navodi kako su smijenjeni kontra-admiral Charles Williams, zapovjednik Borbene skupine 70 i kapetan Jeffrey Bennett, zapovjednik borbene skupine razarača Destroyer Squadron 15. Smijenio ih je zapovjednik 7. flote, viceadmiral Phil Sawyer, koji je u kolovozu zamijenio viceadmirala Josepha Aucoina.

“Obje smjene posljedica su gubitka povjerenja u njihovu sposobnost zapovijedanja”, navodi mornarica. Razarač USS McCain sudario se 21. kolovoza s trgovačkim brodom istočno od Singapura i Malezije. Poginulo je 10 mornara,a bio je to četvrti veliki incident u američkoj Pacifičkoj floti ove godine.

Podsjetimo, u lipnju ove godine razarač USS Fitzgerald sudario se s filipinskim teretnim brodom, pri čemu su poginula sedmorica mornara. Tom prilikom smijenjeno je još nekoliko časnika, a protiv drugih članova dežurnih ekipa na tim brodovima pokrenute su administrativne mjere.

Autor:Hina/I.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.