Doživotni zatvor za Kineza koji je nožem poharao dječji vrtić

Autor: dnevno.hr

Xu Yuyuan proglašen je krivim temeljem optužnice koja ga je teretila za međunarodno ubojstvo, a sudu je priznao zločin na koji ga je nagnala 'potreba za ispušnim ventilom zbog nakupljenog bijesa prema društvenim prilikama'.

Općinski sud odredio je kaznu doživotnog zatvora Xu Yuyuanu koji je nožem napao i ozlijedio 29-tero djece i tri učiteljice u dječjem vrtiću Zhongxin u gradu na istoku Kine prošli mjesec.

Nakon pola dana suđenja otvorenog za javnost na kojem je nazočilo više od 300 ljudi, monstrum je proglašen krivim temeljem optužnice koja ga je teretila za međunarodno ubojstvo. Xu je sudu priznao zločin na koji ga je nagnala ‘potreba za ispušnim ventilom zbog nakupljenog bijesa prema društvenim prilikama’. Hoće li se Xu uložiti žalbu na presudu, još uvijek nije poznato, javlja Chinadaily.

Prošlotjedni učestali napadi u školama diljem Kine, primorali su policiju da pojača i reorganizira osiguranja u obrazovnim ustanovama.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.