Donji dom odbacio promjene prijedloga zakona o Brexitu, uključujući i onu o pravima EU građana u Britaniji nakon Brexita

Autor: Dnevno

Donji dom britanskog parlamenta u srijedu je odbacio promjene prijedloga zakona o Brexitu donesene u gornjem domu.

Premijer Boris Johnson signalizirao je da neće prihvatiti nikakve modifikacije prijedloga zakona o Sporazumu o povlačenju iz EU u skladu s kojim će se odviti izlazak Britanije iz Europske unije 31. siječnja, kontrirajući oporbenim zastupnicima koji kažu da je otežao uvjete.

Ranije ovaj tjedan, gornji dom parlamenta ili Dom lordova usvojio je nekoliko amandmana.

No u srijedu je donji dom u kojem Johnson ima veliku većinu izglasao odbacivanje promjena koje je predložio Dom lordova, uključujući i onu o pravima EU građana u Britaniji nakon Brexita.

Prijedlog zakona će se sada vratiti u Dom lordova, gdje ga članovi mogu ponovno pokušati promijeniti u procesu poznatom kao ping-pong, gdje može balansirati između domova dok se ne usuglase.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.