Dodik: Zbog Kosova se nećemo upustiti u avanturu odcjepljenja RS

Autor: hina

Moramo se prisjetiti da je Sjeverni Cipar davno proglasio neovisnost, a nema priznanje. U avanturizam te vrste nećemo se upuštati, rekao je Dodik.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, izjavio je u petak u Trebinju da taj entitet neće krenuti prema odcjepljenju nakon što je Međunarodni sud pravde (ICJ) u Haagu potvrdio legalnost proglašenja neovisnosti Kosova.

– Moramo se prisjetiti da je Sjeverni Cipar davno proglasio neovisnost, a nema priznanje. U avanturizam te vrste nećemo se upuštati – rekao je Dodik u istočnoj Hercegovini, komentirajući upit o savjetodavnom mišljenju ICJ-a.

Dodao je da će se vlasti Republike Srpske strogo držati Daytonskog sporazuma koji jamči opstanak tog entiteta.

Politika RS posljednjih godina je jasno očuvati svoje nadležnosti i pozicije i s tom ćemo politikom nastaviti, rekao je Dodik, čiju izjavu prenose mediji u RS-u.

Ocijenio je da je odlukom ICJ-a Srbija ponižena i stavljena u lošiji položaj.

– To je još jedan dokument kojim se Srbija ponižava i podcjenjuje, te se ostavlja na pozicijama stalnog sukobljavanja s velikim zapadnim svijetom, koji je nepravedan prema njoj i u kontinuitetu čini nepravedne pravne i političke poteze – rekao je premijer RS-a.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.