Dobio 17 godina zatvora, jer je u kinu hladnokrvno ubio čovjeka – zbog kokica

Autor: dnevno.hr

Aigars Egle sa svojom je kćerkicom u kinu uživao u filmu 'Crni labud'. No, Zikovsu je zasmetalo njegovo hruskanje kokica te je izvukao svoj pištolj i nesretnika napunio olovom. To je, kaže, učinio u samoobrani i uopće se ne kaje.

Odvjetnik Nikolaj Zikovs koji je hladnokrvno pištoljem ubio čovjeka u jednoj kinodvorani u Rigi jer je ‘preglasno jeo kokice’ osuđen je na 17 godina zatvora.

Nikolajs Zikovs prošle je godine upucao bankara Aigarsa Eglea, koji je sjedio pokraj njega sa svojom kćerkicom, uživajući u kokicama i prekrasnom filmu ‘Crni labud’.
Zikovsu je zasmetalo bankarovo hruskanje kokica te ga je opomenuo. Međutim, Egle se nije utišao, već je nastavio žvakati kokice, zbog čega je Zikovsu puknuo film te je potegnuo pištolj i triput ga upucao.

Dvadesetdevetogodišnji Nikolaj Zikovs na sudu se branio činjenicom kako je ‘reagirao u samoobrani’ kad je Eglea lišio života. Sebe je opisao kao iznimno razumnu osobu, dodavši kako je Egle trebao biti pristojniji.

– Ja sam se samo imao namjeru braniti, ništa više – ponavljao je čitavo vrijeme Zikovs, uoči izricanja kazne.

Svjedoci kažu kako je Zikovs tijekom projekcije nekoliko puta ometao publiku, da bi na kraju napao Eglea zbog mljackanja i hruskanja, iako je film završio i na platnu se vrtjela odjavna špica.

Žrtva, 43-godišnji Aigars Egle bio je otac četvero djece. Čitav slučaj podigao je veliku medijsku prašinu u Latviji. Javnost je zgrožena i Zikovsa doživljava kao jednu bezosjećajnu i arogantnu osobu koja je opsjednuta oružjem.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.