Pixabay

DOBILA OTKAZ, ALI I MILIJUNE: Sve zato što je odbila raditi nedjeljom

Autor: dnevno.hr

Pobožna kršćanka Marie Jean Pierre je dobila otkaz nakon što je propustila šest nedjeljnih smjena kako bi prisustvovao Betelskoj baptističkoj crkvi u Miamiju. Porotnici su bivšoj peračici suđa u kuhinji hotela Conrad Miami dodijelili 21 milijun dolara odštete nakon što je dobila otkaz jer nije željela raditi nedjeljom zbog vjerskih razloga. Marie Jean Pierre (60) radila je u tom hotelu više od desetljeća odnosno sve do ožujka 2016. godine.

Pierre je tvrdila kako je obavijestila svog poslodavca da ne može raditi nedjeljom zbog svojih vjerskih uvjerenja. Njezin odvjetnik je u optužbi tvrdio kako je njezin bivši poslodavac prekršio Zakon o građanskim pravima iz 1964, koji štiti radnike od diskriminacije na temelju rase, vjere, spola ili podrijetla, piše Mirror.

Sud je prošli tjedan donio presudu u njezinu korist, dodijelivši joj 21 milijuna dolara odštete, koja je uključivala i naknadu za zaostale plaće te odštetu za emocionalnu bol, javlja RTL.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.