Foto: Screenshot/YouTube

DJEVOJKA KOJU ‘CIJELI SVIJET TRAŽI’: Tajna bijelog kombija koji su pronašli YouTuberi i pomogli policiji otkrivena! Potraga za zaručnikom još uvijek traje!

Autor: L.B.

Nestanak i potraga za 22-godišnjom Gabby Petito jedna je od glavnih tema u SAD-u, ali i u svijetu. Policija je u nedjelju  u Nacionalnom parku Teton u Wyomingu pronašla tijelo za koje sumnjaju da bi mogla biti nestala Petito, no tek ga trebaju identificirati te utvrđuju i uzrok smrti.

Obitelj je njezin nestanak prijavila 11. rujna, deset dana nakon što se njezin 23-godišnji dečko Brian Laundrie vratio na Floridu s višemjesečnog putovanja na koje je krenuo s Gabby. Laundrie još nije optužen za počinjenje bilo kakvog kaznenog djela, ali je pod sumnjom.

Nakon što su YouTuberi Jenn i Kyle Bethune, pregledavajući osobni video snimljen sa svog putovanja, primijetili kombi na snimci koji odgovara opisu kombija u kojem se vozila Gabby i upozorili nadležne. Policija je nakon toga pronašla tijelo za koje se vjeruje da je nestala djevojka, a Jenn i Kyle Bethune odmah su materijal predali FBI-ju. Video je snimljen 27. kolovoza oko 18:30 sati u kampu Spread Creek.

Krenuli na put bijelim kombijem, zaručnik se vratio sam

Međutim, FBI ne želi ništa komentirati dok ne stignu nalazi obdukcije. Korisnici društvenih mreža u SAD-u bili su od velike pomoći policiji i istražiteljima. Neki savjeti korisnika društvenih mreža bili su beskorisni, no, drugi su istražiteljima pružili ključne informacije, a možda i pomogli pronaći tragove dok istražitelji pokušavaju riješiti slučaj.

Podsjetimo, Gabby Petito nije viđena otkad se njezin zaručnik, Brian Laundrie, 1. rujna vratio kući s višemjesečnog izleta bez nje, o čemu smo već pisali.

Petito i Laundrie napustili su New York u lipnju, krenuli na zapad bijelim kombijem i planirali su posjetiti nacionalne parkove i dokumentirati putovanje na društvenim mrežama. Petito je 25. kolovoza objavila svoju posljednju fotografiju. No, Laundrie, nakon što se sam vratio i koji je živio s Petit u North Portu, južno od St. Petersburga na zapadnoj obali Floride, odbio je razgovarati sa istražiteljima.




Svjedočanstva onih koji su ih susreli

Korisnica TikToka Miranda Baker otkrila je u nizu video zapisa da su ona i njezin dečko 29. kolovoza u Grand Tetonu vozili muškarca za kojeg vjeruje da je zaručnik Brian Laundrie. Baker tvrdi da im je muškarac rekao da mora ići u Jackson, kamo su ona i njezin dečko krenuli. Ispričali su kako je Laundrie na sebi imao ‘ruksak, duge rukave, hlače i cipele za planinarenje’, a TikTokerica je iznijela da im je prije nego što je sjeo u automobil ponudio 200 dolara kako bi ga prevezli oko 15 km.

No, 20 – ak minuta kasnije navodno je tražio da izađe iz automobila.

Na Facebook stranici ‘Find Gabby’ javljaju se mnogi. Neki od njih su primijetili da je na postojećim videima i fotografijama hrđa u blizini poklopca benzina na kombiju, ista kakva je i na originalnom kombiju. Također, primijetili su i sandalu blizu vozila, sličnu onoj koju je Gabby nosila. Šešir sa širokim obodom na nadzornoj ploči kombija u videu također se činio sličnim šeširu koji je Petito nosila u svom posljednjem postu na Instagramu 25. kolovoza.




Zatim se javila gospođa iz Idaha koja je otkrila kako vjeruje da su Petito i Laundrie krajem kolovoza svratili u njezinu trgovinu na putu za nacionalni park Yellowstone. Kazala je da je par 25. ili 26. kolovoza navratio u njenu trgovinu u kojoj se zadržao 15 do 20 minuta.

Laundrie nestao prije tri dana

“Rekli su mi da putuju s Floride. Upravo su bili u Teton Parku i rekli su da su zainteresirani za odlazak u Yellowstone, a ja sam im rekla da mogu otići na zapadni ulaz. Činilo se da su sretni, a kad su otišli, ona je s vrata povikala da su zaručeni, a zatim sam im čestitala”, rekla je trgovkinja.

Kamp, u kojem su pronađeni posmrtni ostaci djevojke, ostat će još neko vrijeme zatvoren s obzirom na to da će istraga potrajati. Nakon što se vratio sam s putovanja i odbio razgovarati s policijom, obitelj Laundrie Briana nije vidjela tri dana. Policija trenutačno intenzivno traga za njim, a FBI je pretražio njegov stan.

Njegov odvjetnik je ranije kazao da je savjetovao svom klijentu da šuti, navodeći povijest pogrešnih osuda policije i tužilaštva za zločine usredotočene na romantične partnere.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.