Pixabay

DETEKTOR METALA U KAPITOLU AKTIVIRAO ZASTUPNIK: Nosio je oružje

Autor: Matea Vidić

Nakon nereda na Kapitolu, na ulazu u samu zgradu postavljeni su detektori metala koje je, kako javlja Reuters, u četvrtak aktivirao Republikanac, Andy Harris.

Prilikom ulaska u Zastupnički dom, naime, pokušao je unijeti pištolj, no reagirali su tamošnji službenici.

Inače, kako navodi ovaj medij, zastupnici su slobodni unijeti oružje na područje Kapitola, no metci moraju biti odvojeni od samog oružja. S druge strane, u sam Zastupnički dom, nije dopušteno unijeti oružje.

U konačnici, ovaj Republikanac to je učinio, a kada je izdvojen, navodno je oružje pokušao predati drugom zastupniku koji je isto odbio jer ne posjeduje dozvolu, stoji u priopćenju službe za odnose s javnošću tamošnjeg kongresa.

Harris je nakon toga izašao iz zgrade Kapitola te se vratio za desetak minuta pa opet prošao kroz detektor metala, ovaj put bez aktivacije istoga pa mu je dopušten ulazak.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.