Degert iz Beograda: Doći će do stanke u proširenju EU

Autor: hina

Voditelj izaslanstva Europske unije (EU) u Srbiji Vincent Degert naveo je kako ne zna hoće li ta stanka u proširenju Unije trajati kraće ili dulje te kako je riječ o prirodnoj stanci u kojoj nema "ničeg novog ni posebnog".

Voditelj izaslanstva Europske unije (EU) u Srbiji Vincent Degert izjavio je u utorak da će nakon ulaska Hrvatske u Uniju, 1.srpnja 2013. godine, doći do prirodne stanke u proširenju EU, jer zemlje balkanske regije, koje teže članstvu u Uniji, još nisu započele s pregovorima o pristupanju.

Degert je u izjavi novinarima u Beogradu izrazio nadu da će do polovice 2012. Crna Gora započeti pregovore o pristupanju EU, kao i da će te pregovore Srbija započeti do kraja 2012. ili početkom slijedeće godine.

Podsjetio je kako pregovore o pristupanju s Unijom trenutačno vode samo Turska i Island, kao i da nakon završetka pregovora o pristupanju dolazi sporazum o pristupanju koji mora biti ratificiran u zemlji koja pristupa EU, kao i u svim zemljama članicama Unije.

Navodeći kako ne zna hoće li ta stanka u proširenju Unije trajati kraće ili dulje, Degert je istaknuo kako je riječ o prirodnoj stanci u kojoj, kako je rekao, nema “ničeg novog ni posebnog”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.