Čečenski pobunjenici najavljuju nove napade u Moskvi

Autor: Hina/reuters

Umarov, koji sebe naziva 'emir kavkaskog emirata', rekao je u videoporuci da je osobno naredio bombaške napade kako bi se uništili nevjernici.

Vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov preuzeo je odgovornost za samoubilačke bombaške napade u moskovskoj podzemnoj željeznici u kojima je poginulo najmanje 39 ljudi, po videosnimci objavljenoj u srijedu na neslužbenoj internetskoj stranici islamskih pobunjenika.

Umarov, koji sebe naziva ’emir kavkaskog emirata’, rekao je u videoporuci da je osobno naredio napade i da će se napadi na Rusiju nastaviti.

– Kao što znate, 29. ožujka u Moskvi, izvedene su dvije posebne operacije kako bi se uništili nevjernici i poslao pozdrav FSB-u – rekao je Umarov u četiri i pol minute dugoj poruci na www.kavkazcenter.com.

– Obje operacije izvršene su po mojoj naredbi i nisu posljednje – kazao je, a iza njega se na snimci mogla vidjeti šuma.

Govorio je ruski s izrazitim stranim naglaskom i dodao da govori na dan 29. ožujka.

VIŠE:

Lošo: Terorizam u Rusiji nije samo djelo Čečena




Moskva se priprema za novi rat protiv Čečenije?

Kronologija ubilačkih napada u Rusiji

VIDEO: Krvavo jutro u Moskvi, eksplozije odnijele 37 života




Autor:Hina/reuters
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.