en.kremlin.ru

BRICS osuđuje sjevernokorejski nuklearni pokus

Autor: Hina

Očekuje se da će se službeno priopćenje, poznato kao "Deklaracija iz Xiamena" objaviti na skupu kojemu prisustvuju čelnici država pet glavnih rastućih ekonomija u skupini

Države članice BRICS-a strogo osuđuju sjevernokorejsko testiranje nuklearne bombe, ali problem njihova nuklearnog programa može se rješavati samo miroljubivim sredstvima i putem dijaloga, navodi se u izvatku izjave BRICS-a koje je na uvid dobio Reuters u ponedjeljak.

U šestom, najjačem dosad testu, Sjeverna Koreja detonirala je hidrogensku bombu koja se može postaviti na projektil dugog dometa na što je SAD rekao da će u slučaju prijetnje njemu ili njegovim saveznicima odgovoriti jakom vojnom akcijom.

“Izražavamo duboku zabrinutost zbog postojećih napetosti i nuklearnog problema na Korejskom poluotoku”, navodi se u priopćenju BRICS-a.

Očekuje se da će se službeno priopćenje, poznato kao “Deklaracija iz Xiamena” objaviti na skupu kojemu prisustvuju čelnici država pet glavnih rastućih ekonomija u skupini – Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike – u kineskom priobalnom gradu Xiamenu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.