Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BRAZILCI GRADE JOŠ JEDAN IMPOZANTAN KIP ISUSU KRISTU: Svojom visinom nadići će onaj iz Rio de Janeira

Autor: M.V.

S visinom od 43 metra s postoljem te rasponom ruku od 36 metara, novi golemi kip Krista koji se gradi na jugu Brazila, u gradu Encantadu bit će novi najviši kip Isusu Kristu u ovoj državi.

Imat će unutarnje dizalo i vidikovac nadomak vrhu, a završetak izgradnje planiran je u drugoj polovici ove godine. Sam projekt procijenjen je na vrijednost od 2,2 milijuna kuna, a u potpunosti je financiran donacijama. Kip se naime podiže zbog poticanja vjere i turizma u području, kažu mjesne vlasti.

Inače, bit će ovo treći kip s likom Isusa po visini u svijetu. Tu su dakako Jesus Buntu Burake u Indoneziji i kip Krista Kralja u poljskom Swiebodzinu koji su viši od 50 metara, no ovaj će primjerak svojom visinom nadići znameniti kip Krista Otkupitelja koji s uzdiže nad Riom de Janeirom.

Encantado, gradić je s 22.000 stanovnika, nalazi se 150 kilometara sjeverozapadno od Porto Alegrea, glavnoga grada te savezne države.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.