Patrik Macek/PIXSELL

Branimir Bunjac samo za Dnevno otkrio pozadinu incidenta: Evo što se zapravo događa

Autor: Dnevno, I.B.

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati podnijet će kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca jer je tijekom sjednice fizički nasrnuo na zaposlenika saborske straže te mu prijetio smrću.

Za naš portal situaciju o kaznenoj prijavi komentirao je sam Bunjac.

“Hrvatska nepotrebna stranka? Ne znam je li to uopće treba komentirati…Svatko ima svoju zabavu, a HDZ hvala Bogu ima pravu oporbu, a to je Živi zid”, rekao je.

“To je jednostavno zamjena teza. Nismo se mi maknuli sa svojih mjesta u Saboru nego je straža došla k nama. Znači oni su na nas nasrnuli. Bila bi prijetnja da smo mi sišli s naših mjesta i otišli nekome, međutim mi smo ostali na našim mjestima”, rekao je Bunjac za zagreb.info.

Prepričao je detaljno tijek događaja koji su doveli do spornih izjava.

“Straža je prvo meni otkinula mobitel iz ruke, a uopće nisam imao nikakvu stegovnu mjeru. Znači, u tom trenu svi zastupnici koji su bili u dvorani su snimali, a samo meni je istrgnut mobitel iz ruke – to je očiti čin nasilja” prepričava Bunjac te nastavlja:

“Da bi nakon toga ti isti stražari počeli gušiti Ivana Pernara i zaokrenuli su mu ruku. On je počeo vikati da ga to boli. U tom trenutku sam ja jednostavno pokušao olabaviti stisak tih stražara da ga ne ozlijede, a s druge strane sam rekao tom drugom stražaru da me ne napada”.




Ističe da su oni bili napadači, a sada se žele prikazati kao žrtve te da je najveći problem što je cijeli problem zakuhao nalogodavac Milijan Brkić koji je pobjegao iz dvorane kad se sve to dešavalo.

Podsjećamo, nakon što je iz sabornice izbačen Ivan Pernar te ga je straža krenula nositi van, Branimir Bunjac izgubio je kontrolu. “Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, vikao je Bunjac.




Autor:Dnevno, I.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.