Foto: Profimedia

BOSANSKA OBITELJ ŠOKIRALA FRANCUSKU! Izbacili ih iz zemlje: Prebili su i obrijali kćer jer se viđala sa Srbinom!

Autor: Hina

Članovi obitelji mlade bosanske muslimanke koju su obrijali jer se viđala s mladim Srbinom kršćaninom, osuđeni su u petak u Francuskoj.

Sud u Besançonu na istoku zemlje odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu tisuća obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tijekom okupacije.

Djevojka i članovi obitelji njezina dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao. Roditelji, stric i teta su priznali “tek jednu ili dvije pljuske” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

“Roditelji su me tukli rukama i nogama”, izjavila je mlada muslimanka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije“. Članovi njezine obitelji poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.

Četvero optuženih tvrde da nisu pretukli Selmu, otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka da ju je dva puta ošamarila. No, to je sucima bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz liječničkog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome zbog čega je djevojka provela 14 dana u bolnici.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.