Foto: Guliver Images

‘BOLNICE I MRTVAČNICE PUNE DO TOČKE PUCANJA!’ Guverner šalje alarmantno upozorenje: Krv se prolijeva Ukrajinom, Rusi granatiraju sve pred sobom

Autor: Dnevno.hr

Nakon što su ruske snage preuzele pokrajinu Lugansk, žestoke se borbe vode u susjednom Donjecku, rekli su ukrajinski dužnosnici nakon što je Moskva proglasila pobjedu Luhansku.

Donjeck i Lugansk industrijske su regije koje zajedno čini Donbas, gdje se trenutno odvija najveća bitka u Europi nakon više desetljeća.

U nedjelju su Rusi preuzeli kontrolu nad Lisičanskom, posljednjom utvrdom ukrajinskog otpora u Lugansku, a nove mete sada su im gradovi Slovjansk i Kramatorsk u Donjecku, tvrde ukrajinski dužnosnici.

Teške borbe vode se na rubu regije Lugansk, rekao je njezin guverner Serhij Gajdaj za ukrajinsku televiziju, dodajući da su ruska regularna vojska i rezervne snage tamo poslane u očitom pokušaju da prijeđu rijeku Siverskij Donec.

“Oni trpe prilično teške gubitke. Neki su bataljuni tamo premješteni kako bi nadoknadili broj koji im je potreban… Ne nose sve svoje ranjene sa sobom. Bolnice su pune do točke pucanja kao i mrtvačnice. Granatiranje je još uvijek snažno u regijama Lugansk i Donjeck. Granatiraju sve što im se nađe na putu”, rekao je Gajdaj, no Reuters nije mogao neovisno provjeriti njegove tvrdnje.

Podsjetimo, u utorak su ruske snage gađale tržnicu i stambenu četvrt u Slovjansku. U napadu su ubijene najmanje dvije osobe, a ranjeno je sedam, rekli su lokalni dužnosnici.

Guverner regije Donjeck Pavlo Kirilenko rekao je da su Slovjansk i obližnji Kramatorsk tijekom noći pretrpjeli teško granatiranje.




“Nema sigurnog mjesta od granatiranja u regiji Donjecka”, poručili su.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.