Pixabay

Bježao od rutinske kontrole policiji: Pucali i ubili sedamnaestogodišnjaka

Autor: Hina

Sedamnaestogodišnjak je umro od teških ozljeda pošto je u njega pucala policija u Chicagu u subotu navečer, doznaje se u nedjelju od službenih izvora.

“Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro”, piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva u koje je umiješana čikaška policija.

Istražitelji tog ureda su pregledali “sve raspoložive snimke” i nastavljaju saslušavati svjedoke kako bi utvrdili okolnosti nesreće, dodaje ured. Američki mediji pišu da je žrtva Michael Elam (17). Nešto ranije čikaška policija je objavila da je njezin pripadnik pucao u osumnjičenika u “oružanom sukobu” u subotu oko 20,30 sati i da je osoba prevezena u bolnicu “u kritičnom stanju”.

Policija Chicaga, trećeg po veličini američkog grada, optuživana je zadnjih godina za više propusta. Godine 2014. bijeli policajac je sa šesnaest hitaca ustrijelio Laquana McDonalda, 17-godišnjeg crnca naoružanog nožem koji je bio podalje od njega. Policajac Jason Van Dyke je u siječnju osuđen na gotovo sedam godina zatvora zbog ubojstva.

Kasnija objava videosnimke 2015. o pogibiji mladića razbjesnila je stanovnike i potaknula višemjesečne prosvjede. Savezna istraga je poslije utvrdila da su policijske zlouporabe bile česte u tom gradu pogođenom nasiljem i krijumčarenjem droge.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.