Foto: Guliver Image / Frances M. Roberts

BIO JE VELIKA FACA, PA SPAO NA TEORIJE ZAVJERE: Nakon Trumpa, on postaje meta istražitelja

Autor: Dnevno.hr

Tužitelji u Georgiji rekli su bivšem gradonačelniku New Yorka Rudyju Giulianiju da je on meta velike porote za posebne namjene koja istražuje jesu li bivši predsjednik Donald Trump i njegovi saveznici prekršili zakon u svojim nastojanjima da preokrenu izborne rezultate u saveznoj državi Georgiji 2020.

Tužitelj iz Ureda okružnog tužitelja okruga Fulton nazvao je Giulianijevog odvjetnika u Georgiji u ponedjeljak kako bi ga obavijestio da se Giuilani sada smatra metom njihove istrage, rekao je Bob Costello, drugi Giulianijev odvjetnik.

“Ovo dolazi nakon što smo ga vjerojatno šest ili sedam puta pitali je li Giuliani bio meta”, rekao je Costello. Dodao je da je okružno državno odvjetništvo prethodno odbilo odgovoriti na to pitanje.

New York Times je prvi izvijestio kako su Giulianiju tužitelji rekli da je on meta istrage.

Costello je rekao da će se Giuilani ipak pojaviti u srijedu pred posebnom velikom porotom, ali je odbio reći hoće li se njegov klijent pozvati na svoje pravo iz Petog amandmana. Giuliani, koji je bio Trumpov odvjetnik tijekom izbora 2020., dobio je naredbu od strane suca iz Atlante da se ovaj tjedan osobno pojavi pred posebnom velikom porotom, javlja CNN.

Na sastancima širio teorije zavjere

Giuliani se tri puta sastao sa zakonodavcima savezne države Georgije u prosincu 2020. nakon predsjedničkih izbora – dva puta osobno i jednom na daljinu. Tijekom sastanaka Giuliani je širio teorije zavjere o raširenim nepravilnostima i prijevarama u državi. Među svojim brojnim lažnim tvrdnjama, Giuliani je optužio dvojicu izbornih djelatnika u Atlanti za krijumčarenje lažnih glasačkih listića za Joea Bidena u koferima.

Brojni državni i savezni dužnosnici opovrgli su Giulianijeve tvrdnje o prijevari u Georgiji, državi u kojoj je Biden pobijedio s gotovo 12.000 glasova.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.