Screenshot

Bijela kuća najavljuje: ‘Dolazi nam Orban’

Autor: Dnevno

Kako prenosi N1, za idući je tjedan najavljen susret američkog predsjednik Donalda Trumpa i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Tema za razgovor će zasigurno biti, jer i Trump i Orban dijele isto mišljenje po pitanju migracija. Zbog njihovih tvrdih stajališta kritičari ih često optužuju da su ksenofobični te da šire predrasude prema islamskome svijetu.

Iz Bijele su kuće u svojoj službenoj izjavi najavili da će se susret održati u vrijeme kad Mađarska obilježava 20. godinu od ulaska u NATO. Razgovori između američkog i mađarskog čelnika trebali bi biti usredotočeni na trgovinu, energetiku i kibernetičku sigurnost. Preostaje nam samo pričekati nadolazeći ponedjeljak i susret ova dva političara sličnih profila i pogleda na svijet.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.