screenshot/Twitter

BESKUĆNIK – JUNAK MANCHESTERA: ‘Pomagao sam djevojčici bez nogu, a onda mi je žena umrla na rukama’

Autor: T. P.

Nakon što su mediji emitirali njegovu izjavu, Michael Johns pokrenuo je stranicu za pomoć Chrisu Parkeru, kao znak zahvalnosti za njegovu nesebičnost i hrabrost

Beskućnik Chris Parker (33) nalazio se u foajeu Manchester Arene. Eksplozija ga je srušila na tlo, no kada je vidio dim i čuo vrištanje, a potom i djevojčicu kako leži bez nogu, pojurio je u pomoć, ne mareći za vlastitu sigurnost.

“Ljudi su ležali na podu, bilo je grozno. Vidio sam djevojčicu. Nije imala noge. Pitao sam je gdje su joj roditelji i rekla je da joj je otac na poslu, a majka negdje ovdje”, prepričao je Parker. Nakon što je djevojčici zamotao ranu majicom, otišao je do unesrećene 60-godišnjakinje.

“Umrla je na mojim rukama. Bila je u šezdesetim godinama i rekla je da je ovdje bila s obitelji. Nisam mogao prestati plakati”, dodao je Parker.

Nakon što su mediji emitirali njegovu izjavu, Michael Johns pokrenuo je stranicu za pomoć Chrisu Parkeru, kao znak zahvalnosti za njegovu nesebičnost i hrabrost.




Beskućništvo je u ovoj zemlji tragično rašireno, ali je posve neprihvatljivo da netko tko reagira tako herojski u tako groznoj situaciji ostane na cesti. Nadam se da će ova kampanja pronaći način za pomoć Chrisu Parkeru da se makne s ulice i pokaže mu našu zahvalnost za ono što je učinio”, stoji među ostalim na stranici kampanje koja za Parkera prikuplja novac koji pristiže iz minute u minutu.

Pokretač kampanje dodao je da Chris još nije povezan s računom jer ga pomoću novinara pokušava pronaći. Čim ga lociraju, kampanja se usmjerava na njegov račun, a ako ga u kojem slučaju ne pronađu, sav će novac biti refundiran onima koji su uplatili za Chrisa.

 




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.