Benedikt XVI: Molite za mene, Crkvu i budućeg papu

Autor: hina

Odrekao sam se službe u punoj slobodi, za dobro Crkve - rekao je, na što mu je oduševljeno zapljeskalo oko 3.500 vjernika u dvorani Pavla VI. u Vatikanu.

Papa Benedikt XVI. koji je objavio da se s 28. veljače odriče papinske službe, zatražio je u srijedu od katolika cijelog svijeta da 'mole za njega, za Crkvu i za budućeg papu', u prigodi tjedne opće audijencije.

– Odrekao sam se službe u punoj slobodi, za dobro Crkve – rekao je, na što mu je oduševljeno zapljeskalo oko 3.500 vjernika u dvorani Pavla VI. u Vatikanu. Tada je zastao, ganut: – Hvala vam na potpori.


– Zahvaljujem vam za ljubav i molitvu što su me pratili zadnjih dana koji nisu bili laki, gotovo sam fizički osjetio snagu te molitve – rekao je 85-godišnji Papa, kojemu je to bilo prvo pojavljivanje u javnosti otkad je najavio svoje povlačenje.

Papa Benedikt XVI. je ponovio da odlazi jer ga napušta snaga.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.