Foto: Pixabay

BANDE NA DJELU: Ubili policajca, pa oteli 80 učenika!

Autor: L.B.

U nigerijskoj državi Kebi naoružani napadači ubili su policajca i oteli najmanje 80 učenika i pet učitelja u školi, rekli su policija, stanovnici i učitelj.

Treća je to masovna otmica u posljednja tri tjedna na jugozapadu Nigerije koju su vlasti pripisale naoružanim banditima koji traže otkupnine. Učitelj Usman Aliju rekao je da su napadači oteli 80 učenika, većinom djevojčica.

Neki učenici i dalje nestali

U nizu napada su banditi koji traže otkupnine od prosinca oteli više od 800 nigerijskih učenika iz njihovih škola. Neki učenici su oslobođeni, a ostali se i dalje vode kao nestali.

Napadi u sjeverozapadnoj regiji nisu povezani s islamističkim pobunjenicima na sjeveroistoku, gdje je ekstremistička skupina Boko Haram 2014. došla na svjetske naslovnice kad je otela više od 270 učenica u gradu Čiboku.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.