Bacio se pod vlak sa suprugom, ljubavnicom i dvoje djece

Autor: hina

Policija je objavila da je istraga o ovom slučaju skoro dovršena.

Indijac kojeg je mjesno kastinsko vijeće osudilo na plaćanje globe zbog preljuba, ubio se zajedno sa ženom, dvoje djece i ljubavnicom, javili su u petak indijski mediji izvještavajući opširno o nesvakidašnjoj tragediji.

Gajendru Singha iz okruga Karauli u sjevernoj indijskoj državi Rajasthanu, mjesno je kastinsko vijeće, tzv. khap panchayat, osudilo da svojoj ljubavnici Kunwar Devi plati 71 tisuću rupija (otprilike 1.600 američkih dolara), nakon što ga je njezina obitelj tužila vijeću da s njom održava izvanbračne odnose i iskorištava je, prenijela je televizija NDTV.

Kolektivno samoubojstvo

Singh, njegova žena Heero Devi, šestogodišnji sin i devetogodišnja kćerka su se zajedno s ljubavnicom Kunwar Devi bacili pod jureći vlak u srijedu. U kolektivnom samoubojstvu je sudjelovala i najstarija Singhova kćerka Mona (11), ali je ona preživjela.

Singhov brat Bhupendra rekao je za televiziju da je Singh odabrao samoubojstvo jer nije imao novca za kaznu a bojao se i društvene izopćenosti. Kastinsko vijeće naredilo je cijeloj zajednici da bojkotira obitelji Singha i njegove četvorice braće, ako ne plati globu.

Policija je objavila da je istraga o slučaju Singh skoro dovršena i da će uskoro privesti glavne osumnjičene za donošenje presude koja je inicirala kolektivno samoubojstvo.

Presude kastinskih vijeća su u Indiji protuzakonite, ali ta vijeća i dalje sude tvrdeći da to čine kako bi očuvali tradicionalan kastinski sustav i ćudoređe u društvu.




2007. godine veliku pozornost u Indiji pobudio je slučaj kad je petero ljudi osuđeno na smrt jer su ‘zbog ukaljane časti’ ubili tek vjenčani par koji se oženio protiv volje svojih obitelji i bez obzira na kastinsku pripadnost. Njihovo ubojstvo je u svojoj presudi naložilo mjesno kastinsko vijeće. Predsjednik tog kastinskog vijeća osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.