screenshoot

AUSTRIJSKA POLICIJA SE NA BLEIBURGU OSRAMOTILA PA ISPRIČALA! ‘Oprostite, nismo znali da se iz tog oružja ne može pucati!’

Autor: T. Budak

Oni su se naime ispričali zbog "pogreške u komunikaciji" jer "nisu znali da je riječ o protokolarno – ceremonijalnom oružju iz kojeg se ne može pucati". Oduzeto oružje su, po završetku komemoracije, obećali vratiti.

 Obilježavanja obljetnica bleiburške tragedije i tragedije Križnoga puta iz godine u godinu prate razno-razni izrežirani incidenti s ciljem narušavanja dostojanstvenog sjećanja na žrtve.

Ovog puta, na sveopće čuđenje, austrijska je policija oduzela oružje članovima počasnog voda HV-a!

I dok su neki mediji, u cilju da osramote posjetitelje, ovaj incident popratili naslovima “Hrvati po drugi put razoružani na Bleiburgu”, malo koji je smatrao za shodno objaviti kako je zapravo osramoćena austrijska policija.

Oni su se naime ispričali zbog “pogreške u komunikaciji” jer “nisu znali da je riječ o protokolarno – ceremonijalnom oružju iz kojeg se ne može  pucati”.

Oduzeto oružje su, po završetku komemoracije, obećali vratiti.

No, ovaj potez austrijske policije otvorio je žučljivu raspravu među hrvatskim komentatorima na društvenim mrežama, a najslikovitiji je kazao ovo:

“Kad austrijski predsjednik ili premijer Austrije dođe u Hrvatsku, nemojte slučajno postrojiti počasni vod s oružjem. Dajte im pištolje na vodu…”




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.