ANGELA MERKEL SLAVI 15 GODINA NA ČELU NJEMAČKE: ‘Ona je primjer za njemačku kvalitetu!’ No, ima i onih koji je ne vole

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je u nedjelju brojne čestitke u povodu 15. godišnjice na čelu vlade.

“Njemačka kancelarke je poduzela odlučujuće korake kako bi ojačala Europu u vrijeme izazova i danas je jedna od najpoštovanijih vodećih ličnosti na svijetu”, napisala je na Twitteru predsjednica Središnje europske banke Christine Lagarde.

Bivši francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner je u prilogu za francuski dnevnik Le Parisien također istaknuo važnost Angele Merkel za Europsku uniju.

“Ona je bez dvojbe najveća politička ličnost Europe”, rekao je Kouchner.

Nekadašnji francuski premijer Jean-Marc Ayrault je za isti dnevnik rekao kako je Merkle “vrlo trezvena i konkretna” te da je primjer za “njemačku kvalitetu”.

No on je, kao i neki drugi francuski političari, kritizirao njezinu temeljitost koja ponekad oduzima mnogo vremena. “Neki put može ići i na živce jer je jako spora, nije baš pretjerano funky”, rekao je Ayrault.

Iz redova vlastite demokršćanske Unije CDU/CSU Angeli Merkel su stigle čestitke iz redova ženskog ogranka unije. “Angela Merkel je oslonac u burnim vremenima i uzor za žene diljem svijeta”, poručila je Ženska unija preko Twittera.




Desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD) je izrazila nadu da će se Merkel držati svoje najave povlačenja iz politike kada joj istekne mandat sljedeće godine.

“Izdržite ljudi, još samo godinu dana”, poručila je AfD-ova zastupnica Joana Cotar na Twitteru. AfD podržava prosvjede protiv korona-mjera na kojima se poziva i na rušenje vlade na čelu s Merkel.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.