Pixabay

Amerikanci pokazali novo oružje: Visokoenergetski laser koji može srušiti borbeni avion usred leta

Autor: Dnevno

Amerikanci su objavili fotografije i videa testiranja novog oružja, visokoenergetski laser koji može srušiti borbeni avion usred leta,  koje uništava dron usred Tihog oceana. Sustav koji su testirali nema nitko drugi na svijetu, a da se koristi kao oružje protiv borbenih aviona stoji u priopćenju američke mornarice.

Testiranje je napravljeno prije tjedan dana, a još 2018. je Međunarodni institut za strateške studije u izvješću napomenuo da bi laser trebao imati snagu od 150 kilovata.

“Ovim novim naprednim oružjem redefinirat ćemo ratovanje na vodi za američku mornaricu”, rekao je Karrey Sanders, zapovjednik mornarice u Portlandu.

Bivša tvrtka Krstičevića MUP-u prodala letjelice koje su pale na probnom letu po prenapuhanoj cijeni: Evo koja je njihova stvarna vrijednost

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.