Američki konzulat u Pešavaru pod baražnom vatrom i bombama

Autor: hina

Vojnici pokušavaju doći do zgrade konzulata, koja je inače dobro utvrđena, ali sada navodno oštećena u jednoj od eksplozija.

Najmanje šest osoba je ubijeno u ponedjeljak u napadu na zgradu američkog konzulata u Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana, priopćila je policija.

Među žrtvama su četiri napadača i jedan policajac. Nedaleko od utvrđene zgrade konzulata, koji se nalazi u blizini pakistanske vojne baze u stambenom području i 200 metara od tržnice, čula se topnička i raketna paljba.

Skupina napadača vatrenim oružjem i granatama napala je američki konzulat u sjeverozapadnom pakistanskom gradu Pešavaru, objavili su mjesni mediji.

Najmanje tri eksplozije odjeknule su oko zgrade konzulata koja se nalazi nedaleko od baze pakistanske vojske.

Desetak napadača bez prestanka je pucalo na zaštitare ispred konzulata i aktiviralo nekoliko granata u kratkim intervalima, javio je dopisnik agencije dpa.

Najmanje četiri osobe unesene su u vozila hitne pomoći.

Vojnici pokušavaju doći do zgrade konzulata koja je inače dobro utvrđena, ali sada navodno oštećena u jednoj od eksplozija.
Neposredno prije napada u Pešavaru, najmanje 38 ljudi je poginulo, a više od stotinu ih je ranjeno u ponedjeljak u eksploziji na skupu svjetovne pakistanske nacionalističke stranke Avami (ANP) u gradu Timargarahu, na sjeverozapadu zemlje.

Bombaš samoubojica raznio se na skupu ANP-a, stranke etničkih Paštuna, koja se nalazi na čelu regionalne koalicijske vlade u pakistanskoj Sjeverozapadnoj pograničnoj pokrajini.

ANP je svjetovna stranka koja se žestoke protivi militantnom islamu i pakistanski su talibani i ranije napadali njihove skupove.
ANP je na skupu slavio odluku o preimenovanju Sjeverozapadne pogranične pokrajine u Hiber Pahtunhu, u skladu sa zahtjevima većinskog paštunskog stanovništva.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.