27 djece žrtve sekte: Držali ih u katakombama u osam razina pod zemljom

Autor: hina

Policija je otkrila 27 djece i 38 odraslih kako žive u tamnim i negrijanim ćelijama poput katakombi, iskopanih u osam razina ispod kuće vođe sekte Faizrahmana Satarova (83), koji se proglasio muslimanskim prorokom, a neka djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana.

Četvorica pripadnika muslimanske sekte u ruskom Tatarstanu optužena su za okrutnost nad djecom koju su navodno držali pod zemljom, prenosi BBC.

Policija je otkrila 27 djece i 38 odraslih kako žive u tamnim i negrijanim ćelijama poput katakombi, iskopanih u osam razina ispod kuće vođe sekte Faizrahmana Satarova (83), koji se proglasio muslimanskim prorokom. Neka djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana, prenijeli su ruski mediji.

Sekta, koja se prije 10 godina doslovno zatvorila u podzemlje i prekinula kontakte s vanjskim svijetom, otkrivena je u predgrađu grada Kazana tijekom istrage nedavnih napada na muslimanske svećenike u Tatarstanu, pretežito muslimanskom području na Volgi.

Ruske vlasti odvele su 19-oro maloljetne djece od kojih su neka smještena kod skrbnika, a neka u bolnicu.

Inspektori koji su istražili podzemni kompleks otkrili su da ima lošu ventilaciju, da nema sanitarne uvjete i da bi u njemu lako mogao izbiti požar.

Sekta ne priznaje ruske zakone niti autoritet muslimanskih čelnika u Tatarstanu. Samo je nekolicina njezini članova smjela napustiti zajednicu kako bi radili kao trgovci na lokalnoj tržnici.

Vođa sekte mogao bi biti osuđen na pet godina zatvora.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.