Švicarska i Slovenija odbijaju uvođenje 5G mreže zbog štetnosti za zdravlje

Autor: dnevno.hr

Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ) izvijestila je kako je Švicarska zaustavila projekt uvođenja 5G mreže zbog zabrinutosti za zdravlje, a inače je riječ o državi koja ima vrlo niske granice dopuštenog zračenja uz koje je vrlo teško implementirati 5G mrežu.

Švicarska nacionalna agencija za okoliš (BAFU) krajem siječnja uputila je dopis svim kantonalnim vladama u kojem određuje kako se sustav mora prilagoditi tako da zračenje ostane ispod dopuštenih razina, a iako se u tom dopisu izrijekom ne naglašava da treba zaustaviti projekt 5G mreže, odredbom da zračenje mora ostati unutar dopuštenih razina, 5G je praktički zaustavljen jer su švicarske granice zračenja previše niske za rad 5G mreža, a parlament je otprije odbio povećati granične razine.

Iz Hrvatske udruge za zaštitu elektromagnetskog zračenja podsjećaju da je i belgijska regija Bruxelles također zaustavila uvođenje 5G kao i podizanje donjih granica zračenja dok je Slovenija s dnevnog reda vladine sjednice skinula Strategiju za dodjelu frekvencijskog spektra za 5G.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.