Dnevno.hr

SVI TUGUJU ZA ANKICOM LEPEJ, ALI PETERNEL UPOZORAVA! ‘Nije onakva kakvom ju se predstavlja: Ona je parapolitička aktivistica i zlorabiteljica položaja’

Autor: N.K

U srijedu je Hrvatskom odjeknula vijest da je preminula Ankica Lepej, osoba koja u velikom dijelu javnosti ima status najpoznatije hrvatske zviždačice, “ona koja je razotkrila Tuđmana”.

S vremenom je Lepej postala simbol otpora vlasti Franje Tuđmana i as u rukavu svih onih koji su željeli argumentirati protiv Tuđmana.

S druge strane, za Igora Peternela iz Domovinskog pokreta Ankica Lepej je “parapolitička aktivistica”.

‘Nemojmo stvarati heroine’

“Može li mi netko objasniti po čemu je Ankica Lepej bila zviždačica? Žena je otkrila sadržaj privatnog računa klijentice leftard novinama i prekršila bankarsku tajnu! Osnovu bankarskog poslovanja”, napisao je Peternel.

“Na računu čak i nije bio neki sporan iznos zbog kojega bi ta informacija predstavljala javni interes! Žena je umrla, žao mi je zbog toga, ali nemojmo stvarati heroine od ljudi koji to nisu”, piše u objavi.

“Ankica je možda pomogla ljevici da preuzme vlast, ali ne kao zviždačica već kao bankarska zlorabiteljica položaja i ovlasti – parapolitička aktivistica”, dodao je.

Podsjetimo, Lepej je pokrenula afera koja se pretvorila u jedan od najvećih skandala vladavine Franje Tuđmana. Lepej je bila službenica u banci, a otkrila je da njegova supruga Ankica u Zagrebačkoj banci ima 210 tisuća maraka i 15 tisuća dolara koje tadašnji predsjednik RH nije naveo u svojoj imovinskoj kartici. Lepej je nakon toga izgubila posao.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.