Foto: Zarko Basic/PIXSELL

SVI KOJI STE PROTIV MJERA, POSLUŠAJTE! Denis Latin ima poruku: Nakon ovoga ćete dobro razmisliti o svemu!

Autor: Dnevno

Poznati novinar i urednik Denis Latin na svom je Facebook profilu objavio poruku u kojoj opisuje kako izgleda njegova borba s Chronovom bolesti koju vodi već 34 godine, a potom je zaključio kako mu nije jasno zašto je pojedinim ljudima toliko teško nositi masku, prati ruke, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje kao i zdravlje i život drugih.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari.

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis”, napisao je.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.