Foto: AP Photo/Bernat Armangue

‘SVI CILJEVI ĆE BITI OSTVARENI!’ Rusi otkrivaju što se sprema, Zelenski ne odiše optimizmom: ‘Naše društvo će se osjećati umorno’

Autor: Dnevno.hr

Rat u Ukrajini ne jenjava, i dalje se vode rovovske bitke za Bahmut kao u prvom svjetskom ratu.

Osim toga, na više frontova otvorena je raketna paljba, a Ukrajina se pokušava obraniti mnogobrojnim zapadnim naoružanjem.

Rusi čini se ne odustaju pa se tako oglasio i važan čovjek iz Kremlja.

Ovo je opasno

Nikolaj Patrušev, šef Vijeća sigurnosti Ruske Federacije i bliski Putinov saveznik, ponovio je da Rusija namjerava ostvariti sve ciljeve onoga što Kremlj naziva svojom “specijalnom vojnom operacijom”.

“Unatoč sve većoj vojnoj pomoći Ukrajini od strane SAD-a i drugih zapadnih država, svi deklarirani ciljevi specijalne vojne operacije sigurno će biti ostvareni. Postići ćemo demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, osigurati teritorijalnu cjelovitost Ruske Federacije i sigurnost našeg stanovništva”, rekao je Patrušev, prenosi Tass.

Optimizmom ne zrači čak niti ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Bahmut je tako u središtu višemjesečnih borbi u istočnoj Ukrajini, a i Rusija i Ukrajina tvrde da su drugoj strani nanijele ogromne gubitke. Unatoč tome što neki vojni analitičari sugeriraju da je grad strateški beznačajan, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priznao je da bi ga poraz u tom gradu mogao natjerati na kompromise s Vladimirom Putinom.




Rekao je da bi gubitak Bahmuta učinio da se “naše društvo osjeća umorno”, dok bi Rusiji omogućio da “proda ovu pobjedu Zapadu, svom društvu, Kini, Iranu”. “Ako osjeti malo krvi – nanjuši da smo slabi – Putin će pritiskati, pritiskati i pritiskati”, rekao je Zelenski.

“Naše društvo će se osjećati umorno”, rekao je. “Naše društvo će me natjerati da napravim kompromis s njim i to će biti njegova pobjeda”, rekao je Zelenski.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.