FOTO: Pixabay

SVI BRUJE O PREVARAMA NA SKIJALIŠTU U SUSJEDSTVU: ‘Naručiš jednu, dobiješ tri rakije. I to najskuplje!’

Autor: Dnevno.hr

Prethodnih dana internet bruji o visokim cijenama toplih napitaka i obroka na skijalištu Kopaonik u Srbiji, ali nerazumnim troškovima tu nije kraj.

U nemalom broju restorana i kafića na Kopaoniku, osoblje na razne načine pokušava, i često uspava, izvući još novca iz džepa posjetitelja.

Kao da čaj od 400 dinara (25 HRK), boca vode od 210 (14 HRK), 300 grama ćevapa za 1.160 dinara (75 HRK), ili pilećeg filea za 1.080 (70 HRK) ne ostavljaju dovoljno prostora za zaradu, već se za koji dinar više poteže i to, u krajnju ruku, uličarskim manirom.

Bilo da se radi o dodavanju pića ili hrane na račun u restoranu i kafiću, podmetanju skupljih alkoholnih pića, ili pak predjela, kopaonički ugostitelji uspjevaju podići ceh i za više od petinu.

Konobar na račun dodao piće koje nisu naručili

“Već smo bili informirani da su restorani i barovi u ski centru skuplji nego u Beogradu”, priča I. M.

“Zato smo i očekivali malo veći račun. Platio sam, ali po izlasku iz restorana i bacio pogled još jednom na račun i imao što vidjeti. Na naš, ionako precijenjen račun, konobar je dodao i dvije flaše kisele vode po cijeni od 400 dinara, koje nismo ni naručili niti dobili. Zanemarimo da je to skoro duplo skuplje nego u Beogradu. Kako se nije desilo slučajno, s obzirom na njegovu reakciju kada sam se požalio, taj bezobrazluk bi nas, da nisam novac tražio nazad, koštao petinu računa” kaže I.M. iz Beograda, a prenosi Noizz.

Naručili jednu, a došle tri rakije

Ovo je još jedan od načina na koji se izbija novac iz džepa tiče se alkoholnih pića. Kako priča L. Z. (34), vrlo oprezno treba naručivati i sam alkohol.




“Dogodilo nam se i to da sam od nas četvero za stolom samo ja naručio rakiju od šljive, a da je konobar donio za svo četvero. Kada sam pokušao objasniti da sam samo ja želio rakiju, prostrijelio me pogledom kao da sam maltene nešto ja skrivio, a ne on”.

Dodaje i da je došao u situaciju da skoro uvijek pije skuplje alkoholno piće.

“Nisam ni gledao u kartu pića, niti imao pojma da postoji više “šljivovica” od različitih proizvođača u lokalu, konobar je pametno prešutio ali uredno servirao onu najskuplju”, objašnjava sugovornik.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.