fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

SVI BI HTJELI U POVJERENSTVO! Kandidiraju se i oni bez uvjeta, sadašnja predsjednica promijenila mišljenje

Autor: Dnevno.hr

Na javni poziv za izbor predsjednika i četiri člana Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pristiglo je 15 kandidatura.

Opet se kandidirala sadašnja predsjednica Nataša Novaković, iako su mediji ranije prenosili njenu izjavu da je pet godina mandata dosta i da se ne vidu u novom sastavu.

Izgleda da je riječ o više nego poželjnom radnom mjestu jer se od sadašnjih članova nije kandidirala samo Tatijana Vučetić. Davorin Ivanjek, Tončica Božić i Aleksandra Jozić Ileković su pak izrazili želju za još jednim mandatom u Povjerenstvu.


Što se tiče uvjeta, zakon kaže kako u Povjerenstvu mogu biti samo osobe sa završenim studijem prava te da na dužnost mogu biti birane najviše dva puta.

Iako su se kandidirali, iz daljnje bi procedure bi prema tim pravilima ‘ispali’ Ivanjek, koji trenutno obnaša drugi mandat, te Tončica Božić koja je nema završen studij prava, nego psihologije. Za predsjednika Povjerenstva dvoje je kandidata Novaković i Ivanjek, a za predsjednika i za člana troje Jozić-Ileković, Ines Pavlačić i Nike Nodilo Lakoš.

Odbor će nakon što utvrdi listu kandidata koji zadovoljavaju uvjete saslušati svakog od njih, pa na temelju toga utvrditi jedinstvenu završnu listu, odnosno liste koje će dostaviti Saboru koji će tajnim glasovanjem izabrati predsjednika i članove Povjerenstva.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.