Foto: Guliver/Maxym Marusenko

SVE ZBOG KORUPCIJE? Važan čovjek iz Ureda Zelenskog podnio ostavku, iza sebe ima brojne afere

Autor: Dnevno.hr

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je ovih dana da će se sukobiti s korupcijom u Ukrajini koja je i dalje u obrani od ruske invazije.

Čini se da je krenuo s kadrovskim promjenama ljudi koji su umočeni u sumnjive poslove pa je došlo do prvih odlazaka važnih ljudi.

Korupcija je inače prije rata slovila za jednu od najkoruptivnijih zemalja na svijetu, a sada se u jeku rata i konstantnog tražena pomoći u vidu novaca i naoružanja Zelenski želi suočiti s tim ogromnim problemom.

Odlazak pod naletima kopita pravde?

Kirilo Timošenko, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, u utorak je objavio kako je zatražio predsjednika Volodimira Zelenskog da ga razriješi dužnosti, javlja Reuters.

Kratko se oglasio povodom odlaska:

“Zahvaljujem predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom na povjerenju i prilici da činim dobra djela svaki dan i svaku minutu”, poručio je Timošenko.

Nije dao razlog za ostavku, ali ukrajinski mediji javljaju kako bi Timošenko mogao biti dio kadrovskih promjena koje je predsjednik najavio.




Od početka ruske invazije na Ukrajinu, prema ukrajinskim medijima, Timošenko je bio upetljan u nekoliko skandala vezano za osobnu upotrebu skupih automobila, ali on je optužbe odbacivao, javlja Reuters.

Ovo je, tvrde upućeni, jasna poruka još nekim službenicima da razmisle o odlasku.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.