Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Sve je više nezadovoljnih šefovom politikom i retorikom: Općinska organizacija ogradila se od Beljakovih izjava

Autor: I.Br.

Svojim nedavnim poprilično neprimjerenim tweetom o Udbi, čelni čovjek HSS-a, Krešo Beljak, podigao je veliku prašinu. O njegovoj se kontroverznoj izjavi danima pričalo, a puno pojedinaca tražilo je da Beljak snosi političku odgovornost za napisano.

Samoborski gradonačelnik i zastupnik u Hrvatskom saboru tom je izjavom najviše naštetio sebi, a od njegovih se riječi ograđuju i nezadovoljni članovi stranke, kojih je iz dana u dan sve više. Posljednji u nizu su Općinska organizacija Koprivnički Bregi, čiji je odbor u nedjelju 19.01.2020. održao je sastanak i donio zaključak kako se ograđuje od Beljakovih spornih izjava.

“Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi ograđuje se od zadnje izjave predsjednika stranke Kreše Beljaka o likvidacijama UDBE koje su se događale u doba jugoslavenskog totalitarnog režima. Nakon izjava o Marku Perkoviću Thompsonu, akciji Oluja i niza drugih, ovo je još jedna štetna i opasna izjava predsjednika stranke s kojima se ne slažu članice i članovi općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi.

Smatramo da takve izjave ne predstavljaju mišljenje većine članova HSS-a u Hrvatskoj i da za njih predsjednik stranke Krešo Beljak treba snositi političku odgovornost.

HSS se treba vratiti temeljima  i vrijednostima koje je iznosio utemeljitelj stranke Stjepan Radić, a to nisu osobni interesi i podilaženje drugim strankama i politikama već borba za dostojan život svakog radnika, seljaka i čovjeka u samostalnoj državi Hrvatskoj. Podsjećamo da je Stjepan Radić zbog te borbe izgubio život, u atentatu kojeg je u Beogradu izveo srpski ekstremist Puniša Račić, a čiji su nasljednici bili upravo likvidatori UDBE.

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi neće ni u budućnosti podržavati ovakve izjave aktualnog  predsjednika stranke, jer je povijesno dokazano da je HSS hrvatska državotvorna stranka koja se uvijek borila za interese i dostojanstven život hrvatskih ljudi, a što je uvijek bilo i mora biti iznad osobnih interesa svih pojedinaca i političara u našoj domovini”, stoji u njihovom priopćenju.

Odbor HSS-a Križevački Bregi

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.