FOTO: screenshot Youtube

SVE JE TO ZBOG (SRPSKOG) VINA: Domaćin se vezao za ‘banderu’, sin se popeo na krov, a žena legla pod kotače: ‘Ne dam, ovo je moje, moje sve!’

Autor: Dnevno.hr

U Velikoj Hoči na Kosovu napeta je situacija i veliki je broj mještana na ulici ispred obiteljske kuće Srđana Petrovića, kako bi spriječili pripadnike Carinske uprave privremenih prištinskih institucija da zaplijene veću količinu vina iz vinarije Petrovićev vinograd.

Prema posljednjim informacijama, Specijalna jedinica kosovske policije ROSU je zajedno s predstavnicima carine dovezla kamion u podrum u kojem se čuvaju vino i rakija. Odgurnuli su okupljene građane u stranu.

Kako pišu tamošnji mediji, Srđan Petrović se u znak protesta zavezao za banderu, a njegov sin se popeo na krov kuće i prijetio da će skočiti, dok je njegova supruga legla pred vozila.

Velika gužva

Ranije danas pred Petrovićevu kuću stigli su pripadnici tzv. Kosovskih snaga sigurnosti koji su odlučili oduzeti mu rakiju i vino. Riječ je o 42.000 litara.

“Čekamo da počne zapljena, postrojba ROSU je spremna, oni su tu sa štitovima. Pružit ćemo pasivni otpor. Tu su se okupili i mještani, podržavaju me jer znaju da i njih čeka isto. Svi su na mojoj strani. Zabrinuti smo i uplašeni za našu djecu i njihovu budućnost. Ne znamo hoće li uskoro doći cisterna, na ulazu u selo su specijalci jedinica ROSU. Policija je svuda oko moje kuće”, rekao je ranije danas.

Petrović je objasnio da to vino nije prodao, već je ponudio nagodbu s vlastima iz Prištine, ali su one odbile sve njegove pokušaje da se situacija riješi dogovorom.

Drama se nastavlja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.