Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘SVE JE TO BIO SAMO SPIN!’ Krenuli u rat protiv mosta kod Omiša: ‘Imamo informacije da su dobivali naputke’

Autor: Dnevno.hr

Jučer je službeno spojen most kod Omiša koji bi zajedno s budućom cestom trebao rasteretiti nesnosne gužve u ljetnim mjesecima na jadranskoj magistrali.

No, nisu svi zadovoljni izgradnjom mosta. Najglasniji su mještani Tugara, sela u omiškom zaleđu koji smatraju da će se nesnosne gužve s obale prebaciti samo na ceste u unutrašnjosti. Smatraju da je cesta koja prolazi kroz njihovo mjesto, a koja bi trebala postati važnom cestom jednom kad se most i tuneli otvore, potpuno neadekvatna.

Jedan od većih problema je što uz prometnicu uopće nemaju nogostupa te su odlučili pokrenuti peticiju kojom traže bolju prometnu signalizaciju i sigurnost u prometu.

‘Problem je u vršcima opterećenja ljeti’

Frane Novaković iz Mjesnog odbora Čažin dolac iz mjesta Tugare u razgovoru za N1 je rekao kako će most smanjiti opterećenje na magistrali, ali će dodatno opteretiti već opterećenu prometnicu koja ide kroz njihovo mjesto.

“Brojke ne izgledaju tako dramatično, ali problem je u vršcima opterećenja ljeti. Već sad su prilično veliki i ljeti ćemo imati tešku situaciju”, govori Novaković za N1.

Da je prometnica kroz Tugare zastarjela upozorava i predsjednik Mjesnog odbora Naklice kaže kako je prometnica kroz Tugare.

“Već dugo je sigurnost u prometu problem. Imali smo vrhunsku suradnju s inženjerima iz županijskih cesta od 2018., tijekom realizacije projekta, ali se nažalost ništa nije riješilo. Sve je to bio spin. Imamo informacije da su dobivali naputke da se projekt stavlja u ladice… Nismo radili pritisak, radili smo sanaciju kritičnih točaka gdje su djeca stradavala, vrtić, škola…”, govori Ivan Pivčević.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.