Foto: Vlado Kos / CROPIX, Ilustracija

‘SVE ĆU VAS ZAKLATI, DOBRO SAM GA NAOŠTRIO!’ Odvjetnika izbo 105 puta nožem, oteo mu ženu i bolesnu kćer: Poznavali su se tek par sati

Autor: Dnevno.hr

Jučer je u privatnoj ordinaciji u Virovitici napadnuta psihijatrica Elvira Kojić. Na nju je nasrnula njezina pacijentica, a prema neslužbenim podacima, horor je trajao pola sata. Srećom, poznata liječnica sada je dobro u bolnici, gdje se oporavlja od ozljeda.

Ovaj zločin mnoge je podsjetio na stravični zločin koji se prije 10 godina također dogodio u Slavoniji, točnije u Osijeku gdje je odvjetnika Luju Medvidovića u njegovom uredu nasmrt izbo klijent Roberto Rubić.

Rubić je kobne večeri s nožem u rukama upao u stan i zatočio odvjetnika, ali i njegovu suprugu Anicu kao i njihovu bolesnu kćer Mirtu koja je tada imala 32 godine.

Ubojicu upoznao nekoliko sati ranije

Nažalost, bio je to samo početak kalvarije koja je nekoliko sati kasnije završila ubojstvom. Rubić je poznatom odvjetniku nožem zadao čak 105 ubodnih i reznih rana, a da stvar bude bizarnija, žrtva i ubojica nisu se dugo poznavali. Odvjetnik ga je tek nekoliko sati ranije upoznao i pristao zastupati, podsjeća Večernji list.

A horor je izgledao ovako.

Nakon upada u stan, Rubić ih je natjerao da odu do odvjetnikova ureda u samom središtu grada. Cijelo vrijeme dok su hodali ulicama, Rubić je pola sata držao nož nesretnom Medvidoviću pod rebrima. Obitelj se nije usudila pozvati upomoć.

“Sve ću vas zaklati, dobro sam ga naoštrio!”, mahao je nožem pred odvjetnikom, suprugom mu i kćeri. Želio je, rekao je tada, povući punomoć. Odvjetnik mu je objasnio kako je to ionako bianco punomoć pa ni ne vrijedi.




Rubić je onda zgužvao papir pa “ispeglao” i za savjet nazvao jednog vinkovačkog odvjetnika koji mu je potvrdio kako punomoć nije upotrebljiva i kako je Lujo dobar čovjek, pa se nema što brinuti.

Četiri sata sjedio uz mrtvo tijelo

Nakon 40-ak minuta uspio je namoliti Rubića da mu suprugu i kćer pusti kući, nakon čega su ostali sami. Suprugu i kćer pustio je u 19.30, a oko 21 sat postat će ubojicom. U nesretnog odvjetnika nož je zario čak 105 puta, da bi ovaj na kraju iskrvario.

Nakon monstruoznog zločina ostao je sjediti uz mrtvo tijelo i tako je proveo, pretpostavlja se, gotovo četiri sata. Pokušao je izvesti i suicid, no ozljede su bile lake.




U tom stanju ga je zatekla i policija u jedan sat iza ponoći.

Inale, u trenutku svirepog zločina, policija je već tri mjeseca tragala za Rubićem. Pokušao je orobiti kuću u Vinkovcima 3. listopada, a toj je obitelji prijetio da će ih sve pobiti. Uhićen je, u postaji je glavom razbio prozor, a i zatim ogledalo na traumatologiji u bolnici. Nakon toga je završio na psihijatriji i pobjegao pet dana kasnije.

“Samovoljno je otišao, a javio nam se kasnije telefonom. Obavijestili smo o svemu policiju. Kod nas su vrata uvijek otvorena”, kazao je u siječnju 2013. Krunoslav Šporčić, ravnatelj vinkovačke bolnice, piše Večernji.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.