Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SUVERENISTI ZA KUNU: Uvođenje eura znači gubljenje dijela hrvatskog suvereniteta, o tome treba odlučivati narod

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski suverenisti i Generacija obnove 11. kolovoza ispred Hrvatskoga sabora održali su tiskovnu konferenciju povodom priključenja Generacije obnove referendumskoj inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu.

Medijima su se obratili supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, predsjednik Generacije obnove Frano Čirko i predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Hrvatski suverenisti smatraju da uvođenje eura znači gubljenje dijela hrvatskog suvereniteta i da o tako važnoj temi treba odlučivati samo narod, a ne pojedinci u uredima.

Inicijativi za raspisivanje referenduma priključila se stranka mladih Generacija obnove, koja uvođenje eura naziva izdajom budućih generacija.

“Smatram da je vrlo riskantno i politički neodgovorno i kratkovidno ulaziti u područje s jednakom valutom, jednakom monetarnom politikom i jednakom tečajnom politikom, a istovremeno u područje s potpuno nejednakim gospodarskim uvjetima, ali i različitim i vrlo često – suprotstavljenim gospodarskim interesima”, rekao je Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.