Photo: Patrik Macek/PIXSELL

SUVERENIST OTPUSTIO KOČNICE I ZAGRMIO: Zašto Plenković manipulira građane? Pa za njega smo mi obični plebejci. Narod se ima pravo izjasniti!

Autor: Dnevno.hr

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre danas se u objavi na društvenim mrežama osvrnuo na nedavne izjave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića oko referenduma uvođenja eura.

Tvrdi, Plenković, Boris Vujčić i plejada briselskih birokrata svojevoljno su odlučili da se hrvatska pridružuje europodručju tj. žele ostaviti dojam da je to proces koji ne može biti zaustavljen.

“Mišljenje i stav hrvatskog naroda je nebitan za Andreja Plenkovića i vladajuće elite. Za njih smo svi mi najobičniji plebejci kojima ne treba dopustiti da uopće dođemo u priliku odlučivati o budućnosti svojih života i naše domovine.

Dokaz tome je njegov odnos i odnos njegovih vlada prema referendumskim inicijativama u prošlosti koju on potvrđuje s nedavnim izjavama poput: “Ako gledamo formalno-pravno, mi smo referendum o uvođenju eura već imali 2012. Što se mene tiče, mislim da ga ne treba biti.”

Ako me sjećanje dobro služi i ako nitko nije mijenjao povijest u zadnjih devet godina na Referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji jedino pitanje na glasačkom listiću glasilo je: “Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?” Također mora se naglasiti da tijekom kampanje referenduma ulazak u europodručje nije ni na koji način iskomunicirano s biračima.

Normalno je zapitati se: Zašto predsjednik Vlade ovakvim lažima manipulira građane svoje države? Hrvatski narod ima pravo izjašnjavati se oko svih bitnih tema koje utječu na naše živote, a pogotovo oko tema kojima se dio teško stečenog suvereniteta predaje u ruke Bruxellesu.

Članstvo Hrvatske u Europsku uniju je bilo nepripremljeno što je bilo vidljivo po loše ispregovaranim pretpristupnim pregovorima i nesposobnosti naših državnih institucija u obavljanju najbanalnijih zadataka. Očito je Andrej Plenković puno naučio od svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu, pa je nastavio s njezinim politikama ulaska u unije za koje Hrvatska nije u spremna.




Upravo iz tog razloga pokrenuli smo referendum oko zaštite hrvatske kune. Referendum je jedini način da to ostvarimo”, piše Milanović Litre.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.