Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VELIKI POVRATNIČKI KONCERT THOMPSONA: Na koncert se može samo uz covid-potvrde! Organizatori se još nadaju da će se Stožer ‘smilovati’

Autor: Daniel Radman

Marko Perković Thompson sutra će održati svoj prvi veliki koncert nakon izbijanja pandemije koronavirusa. Povratnički nastup dogodit će se u Slavonskom Brodu, na Sportsko-rekreativnom centru Poloj.

Riječ je o koncertu koji se održava u sklopu projekta Ministarstva kulture “Jer svirati se mora”, no iako je u službenom priopćenju ministarstva iz svibnja stajalo da koncertima “mogu prisustvovati svi, bez potvrda o cijepljenju ili preboljenju COVID-19”, to baš i neće biti tako.

“Sve epidemiološke uvjete propisuje Stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, mogu se naći na njihovim internetskim stranicama. Taj koncert može se održati prema važećoj Odluci, a podsjećamo kako je za poštivanje mjera i preporuka HZJZ-a odgovoran upravo organizator koncerta”, stajalište je Ministarstva kulture oko Thompsonovog koncerta koje su uputili portalu SB Plus.

Na Thompsona samo s digitalnom COVID potvrdom

Sukladno nadležnosti, Stožer civilne zaštite Grada Slavonskog Broda istom je portalu pojasnio kakva su pravila. Suglasnost za koncert je odobrena, a ovo su u uvjeti.

Dozvoljen je samo ulazak osobama koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu; Prostor u kojem se odvija koncert mora biti ograđen i imati kontroliran ulaz; Organizator je u obvezi dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr koja će biti proslijeđena nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite putem županijskih centara 112 najkasnije 3 dana prije održavanja okupljanja; Organizator je obvezan pridržavati se propisanih protuepidemijskih odluka i mjera donesenih od nadležnih stožera civilne zaštite, posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama, a za čije nepridržavanje snose zakonsku odgovornost. S obzirom na to da je organizator koncerta obvezan pridržavati se propisanih odluka i mjera, također snosi odgovornost i za kontrolu provođenja istih”, pojasnili su iz Stožera civilne zaštite.

Organizatori: Poštovat ćemo odluke

Pokušali smo kontaktirati i jednog od suorganizatora koncerta, tvrtku High Level d.o.o. (koja je u vlasništvu Thompsonovog menadžera Denisa Pletikose), no oni su nas za detalje uputili na “brodsku vezu”.

“Mi se pridržavamo odluka koje su dane u tom trenutku. Ako ovo budu valjane odluke, tako ćemo se i ponašati“, rekao nam je gospodin Petar iz brodskog dijela organizacije.




No, napomenuo je kako organizatori ne upravljaju cijelim područjem, već samo jednom česticom.

“Za onim što upravljamo, za to ćemo odgovarati… Ukupna je površina 20 hektara, mi smo dobili mali dio Poloja na kojem će se koncert održati. Za sada vam ne mogu ništa točnije reći”, rekao nam je.

Ipak, postoji još mala nada da će i oni koji ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu moći pogledati svog omiljenog glazbenika unutar tog prostora za koji će organizatori odgovarati. Otkrio nam je da bi danas trebali imati još jedan sastanak i da će onda više znati. Eventualni povrat novca onima koji nisu znali da za ulaz trebaju covid potvrde, a da su uzeli ulaznicu u pretprodaji po cijeni od 100 kuna ili 250 za VIP sektor, nije želio komentirati. No, ako netko ima ulaznicu, a nije cijepljen ili prebolio koronu, još stigne reagirati: covid potvrdu mogu dobiti i oni koji imaju negativan nalaz PCR testa ili brzi antigenski test.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.