Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

SUTRA JOŠ SUNČANO Malo vruće, malo tmurno, pa red juga i pljuskova, nekima bi moglo biti i sparno

Autor: Dnevno

Sutra nas očekuje djelomično sunčano vrijeme, a uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom u Baranji i Srijemu. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 17, a najviša dnevna između 25 i 27 °C, rekao je mr.sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano i toplo vrijeme. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, a vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju uz promjenljivu naoblaku ponegdje može pasti malo kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a prema otvorenom moru jačat će jugo koje će krajem dana biti i jako. Jutarnja temperatura od 11 do 13 °C, uz obalu između 16 i 18 °C, a najviša dnevna od 22 do 24 °C, nastavlja.

“U Dalmaciji najviše sunčana vremena, a tijekom dana bit će i ugodno toplo. Puhat će umjeren južni vjetar i jugo koje prema otvorenom moru krajem dana može biti i jako, pri čemu će more biti umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C”, ističe.

Naposljetku, i na jugu Hrvatske očekuje nas pretežno sunčano i danju ugodno toplo. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

“U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje vjerojatno i obilnijim pljuskovima. Vjetar uglavnom slab, a temperatura zraka u manjem padu. I na Jadranu promjenjovo, mjestimice s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje možda i izraženijim pljuskovima. Puhat će umjereno, u ponedjeljak i jako jugo, a u srijedu zapadnjak i jugozapadnjak”, zaključuje Dragojlović.

STRAŠNO NEVRIJEME POHARALO JADRAN: Poplavljene rive, jugo puhalo gotovo 100 km/h




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.