Foto: Ured predsjednika RH

SUSRET PREDSJEDNIKA HRVATSKE I KOSTARIKE: Složili su se oko jednog grada koji je za Hrvate bitan!

Autor: L.B.

Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda predsjednik Republike Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom.

Na sastanku su dvojica predsjednika razgovarala o unaprijeđenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država.

Predsjednici Milanović i Quesada složili su se kako dobrim odnosima Hrvatske i Kostarike pridonosi i mala, ali dobro organizirana hrvatska zajednica u Kostariki, osobito u gradu Puntarenas.

Osim toga, razgovarali su i o pandemiji uzrokovanoj Covidom i načinu kako riješiti probleme koje je uzrokovala pandemija.

Dvojica predsjednika su razgovarala i o zaštiti ljudskih prava, kako u kontekstu borbe protiv Covida, tako i kroz multilateralnu suradnju. Naime, Hrvatska i Kostarika upravo su danas u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.