Foto: Goran Mehkek / CROPIX

SUSRET KOJI MU JE ‘PROMIJENIO ŽIVOT’! Evo zašto je mladić uletio s mačetom u Klasičnu gimnaziju: Sin poznatog stomatologa otkrio pozadinu ‘žute minute’

Autor: Dnevno.hr

“Žao mi je, ali nisam imao namjere nikoga ozlijediti. Uzeo sam mačetu sa sobom kako bih se obranio u slučaju da na mene druge osobe skoče. Nisam imao namjere nikoga ozlijediti. I nisam”, pravdao se 18-godišnjak, sin poznatog stomatologa, koji je u ponedjeljak poslijepodne s mačetom uletio u Klasičnu gimnaziju u centru Zagreba.

Tražeći vršnjaka koji mu se zamjerio, s mačetom u ruci, utjerao je strah u kosti učenicima i profesorima.

Posrnuli maturant je, piše Jutarnji, u svoju obranu ispričao kako vršnjaka iz Klasične gimnazije na kojeg se namjerio, poznaje iz viđenja. Navodno su se njih dvojica prije incidenta u školi, susrela u prolazu kod Gradske kavane. Mimoišli su se, ali tako što su se trknuli rame o rame.

Prijetio profesorici uz psovke

Kako je netrpeljivost između njih postojala i prije zbog nesuglasica u čije detalje nije ulazio, tom su se prilikom usput i izvijeđali, a neprimjerenu komunikaciju su navodno nastavili i preko WhatsAppa nakon koje je 18-godišnjak odlučio stvar uzeti u svoje ruke.

Podsjetimo, 18-godišnjak je utjerao strah u kosti mačetom nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm s oštricom od 34 cm u crnoj futroli koju je policija pronašla u stanu kod bake gdje se sakrivao tijekom trosatnog bijega.

Skrivajući je pod jaknom, s mačetom je ušetao u školu koju ne pohađa. Bilo je to oko 13.45 sati u ponedjeljak za vrijeme nultog sata. Divljački je otvorio vrata jedne učionice te odmah po ulasku počeo glasno zazivati traženog vršnjaka. Šokirana profesorica ga je pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, no osumnjičeni joj je tada uputio prijetnje uz psovke.

Podignuo stolicu

Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika, s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu i krenuo prema njemu. U tom je trenutku, međutim, jedan od učenika, kako bi spriječio osumnjičenog u napadu na kolegu, podigao školsku stolicu pa je 18-godišnjak zastao.




Nakon kraćeg vremena osumnjičeni se udaljio iz učionice, a na hodniku ga je srela ravnateljica škole Zdravka Martinić Jerčić kako bi ga smireno ispratila iz škole i spriječila bilokakvo ozljeđivanje. U međuvremenu je policija već bila obaviještena o incidentu u školi te su policajci odbjeglog mladića s mačetom, nakon tri sata skrivanja u kvartu, locirali u bakinu stanu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.