fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

SUSJEDI JASNI UŠAO U KUĆU I SKINUO GAĆE! Pohotnik je za akciju čekao da ostane sama: ‘Dođi ovdje i puši’, jadna žena bježala kroz prozor

Autor: Dnevno.hr

Ovih dana donijeta je presuda u slučaju pohotnog Milana (42) koji je proglašen krivim i osuđen jer je susjedi i poznanici Jasni (30) došao u kuću, skinuo se gol i zvao je na seks.

Nevjerojatan slučaj dogodio se u srpnju ove godine oko 14 sati na bjelovarskom području, kada je Milan došao Jasni koja je u tom trenutku sama bila kod kuće, piše Danica.hr.

Rekao joj je: ‘Dođi ovdje da te je… i da mi pušiš k…‘”, da bi nakon toga skinuo hlače i gaće čime je uznemiravanje spolne naravi. Potom je rekao: ‘Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti’.


Uplašena žena je nakon toga pobjegla kroz prozor iz kuće.

“Ponašanje okrivljenika je kod Jasne imalo za posljedicu povredu njenog osobnog dostojanstva te je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje”, navodi sudac u presudi.

Počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova

Sudac je u presudi naglasio kako je Milan s ciljem prouzročenja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja radnjama spolne naravi povrijedio dostojanstvo druge osobe te je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 40.000 kuna i mora platiti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Kazna je “razmjerna težini prekršajnog djela i nastalim posljedicama s obzirom da je kao otegotna okolnost cijenjena upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju”.

Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i Milan se na nju može žaliti u zakonom propisanim rokovima.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.