Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti na sudu! Prekršajne prijave, lažno prijavljivanje, sijeda dlaka na obdukciji, što se dogodilo?

Autor: Dnevno

Ivan Srnec, suprug Smiljane Srnec optužene da je u ljeto 2000. ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo sakrila u zamrzivač gdje je i pronađeno u veljači ove godine, nije u srijedu htio svjedočiti na suđenju na varaždinskom Županijskom sudu, iskoristivši to pravo koje ima kao suprug optužene.

Suđenje je nastavljeno čitanjem isprava iz spisa o očevidu i pretrazi obiteljske kuće u Palovcu od 16. veljače, kada je pronađeno tijelo žrtve u zamrzivaču.

Sudac Tomislav Brđanović pročitao je presudu Općinskog suda u Čakovcu iz 2016. kojom je Smiljana Srnec osuđena na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca, uvjetno na godinu dana zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Pročitana je i prekršajna prijava iz 2013. protiv njezina oca Martina Dominića zbog obiteljskog nasilja, prijava protiv njega iz 2000. zbog narušavanja javnog reda i mira, kao i presuda iz 1990. na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog na nanošenja ozljeda.

Odvjetnik optužene Krešimir Golubić skrenuo je pozornost na fotografiju s obdukcije na kojoj se vidi sijeda vlas ili dlaka koja nije konstatirana niti istražena.

Zamjenica županijske državne odvjetnice Irma Bagarić kazala je da optužba nema daljnjih dokaznih prijedloga. Golubić je predložio pozivanje petero svjedoka radi davanja iskaza o Jasmininom boravku u Zagrebu za vrijeme studija, kao i pokus kojim bi se utvrdilo kako se otisak prsta optužene našao na crnoj vreći u kojoj je bilo zamotano tijelo žrtve. Optužba smatra da su ti prijedlozi obrane irelevantni s namjerom odugovlačenja, jer su vještaci o tome već dali svoje iskaze.

Sudsko vijeće potom je odlučilo odbiti prijedloge obrane, na što je odvjetnik Golubić uputio prigovor, a sucu je odgovorio kako još nije spreman na iznošenje obrane te je zatražio još vremena za pripremu.




Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se 17. prosinca.

Optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je umrla, te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005., a međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.