Foto: Dragutin Santosi/Vecernji list / Ilustracija

ŠUME SU PUNE SMRTONOSNIH PREPREKA: Društvenim mrežama dijele se objave postavljenih zamki za motoriste

Autor: D.R.

Nakon tragične smrti mladog motociklista u Jelenju koji je stradao tijekom vožnje kroz šumu (zapeo je za čeličnu sajlu postavljenu između stabala), na društvenim mrežama dijele se fotografije sličnih prepreka koje postavljaju neodgovorni pojedinci.

Pokazalo se, nažalost, da željezni šiljci i slični oštri predmeti namjerno ostavljeni u šumi nisu rijetkost.

Nekada u šumama nije bilo nikoga, a danas je gužva. Odlazi se gdje se ne bi smjelo, pa i na privatna zemljišta. No, zakon je jasan: ako privatna šuma nije ograđena ili nema postavljene znakove o zabrani prolaska, mi kroz nju smijemo prolaziti. A u zadnje dvije godine se kao klub borimo protiv opasnosti u šumama. Pronašli smo više od 50 komada šiljaka. Uglavnom smo za posljedicu imali probušene gume i pokoje stopalo”, ispričao je Tihomir Harambašić iz Motoklub Extreme Enduro Predators Jutarnjem listu.

Članovi njegova kluba uglavnom se voze podno Ivančice, a kažu da su policiji podnijeli više od 30 prijava. No, nije bilo nekih rezultata.

Dođu do šume, naprave očevid, fotografiraju i kažu: ‘A kako da mi pronađemo tko je to postavio’. Inače, nedavno je jedan šiljak pronađen na zemljištu člana našeg kluba. Pa nije on to sam postavio jer i sam juri po toj zemlji, tako da ne treba odmah bacati sumnju na vlasnike zemlje”, napomenuo je.

(VIDEO) ‘EVO ZAŠTO GINEMO!’: Motorist iz Dubrovnika objavio stravičnu snimku

(VIDEO) ŠOKANTNA SNIMKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Motorist za dlaku izbjegao stravičan sudar i gotovo sigurnu smrt

 

 

 

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.